Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Amit a modern adattárolókról tudni kell képes leírás - Adatmentés.tlap.hu
részletek »

Amit a modern adattárolókról tudni kell - Adatmentés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: adatmentes.tlap.hu » Amit a modern adattárolókról tudni kell
Keresés
Találatok száma - 19 db
 1 Terrabyte és nagyon drága

1 Terrabyte és nagyon drága

Nagyon gyorsan elérték a memóriaalapú adattárolók a merevlemezek kapacitását. Igaz, elég durva áron. Néhány év, és az egységnyi kapacitásra jutó költség közel meg fog egyezni a merevlemezeknél és az SSD-knél - ígérte az OCZ Technology Group nemrég. Nos, habár ez még nem következett be, egy másik fontos mérföldkövet sikerült elérni: a legújabb memóriaalapú háttértárak kapacitása winchesteri szintre emelkedett.

 Hitelkártya formájú adattárolók

Hitelkártya formájú adattárolók

A Storage Appliance Corp bejelentette a legújabb Clickfree Traveler megoldását, mely egy hitelkártya formájú és méretű egyszerűen használható biztonsági adattároló, de vannak más kártya formátumú megoldások is a picaon.

2- és 4 TB-os WD hálózati adattárolók érkeztek

2- és 4 TB-os WD hálózati adattárolók érkeztek

A Western Digital My Book World Edition névre keresztelt meghajtócsalád két új taggal bővült: a második generációs hálózati adattároló rendszerek 2 TB-os és 4 TB-os adattároló kapacitással bírnak és igen biztonságos megoldást nyújtanak a felhasználóknak fontos adataik tárolására.

Adattárolás akár ezer évig

Adattárolás akár ezer évig

Az adattárolók élettartamával ritkán foglalkoznak, pedig vannak területek, ahol nagyon fontosak. Becslések szerint a merevlemezek 40 évet bírnak ki a Föld mágneses mezejében, a CD-k és DVD-k pedig ideális körülmények között akár 30-100 évig is megőrizhetik a tartalmukat.

Adattárolók egyvelege gyors csatlakozókkal

Adattárolók egyvelege gyors csatlakozókkal

Ahogy közeledik a következő év, úgy válnak egyre elterjedtebbé a különböző, USB 3.0-s csatlakozóval ellátott adattárolók. Az új szabvány gyorsabb átviteli sebességet biztosít, ami nagyon jól jöhet, ha egyszerre sok adatot kell átmásolni az egyik meghajtóról a másikra. Persze vannak olyan vállalatok is, amelyek másfajta extrával próbálják elnyerni a vásárlók szimpátiáját.

CRM Rendszer - adatkezelés

CRM Rendszer - adatkezelés

Hatékony kapcsolattartó rendszert szeretne cége/vállalkozása számára? Az ügyfelek adatai és a velük történt kapcsolat históriája megtalálható (az első telefontól kezdve). Hatékonnyá teszi az új ügyfelek szerzését. A már meglévő ügyfelekkel való kapcsolattartást egyszerűsíti. Meglévő ügyfeleknek könnyebb újra (vagy kereszt-) értékesíteni. Az esetleges reklamációkat pontosabban lehet nyomon követni. Lényegi információk nem vesznek el (elfelejtheti a papírcetlit) Emlékeztetőket lehet beállítani (pl. hívás időpont, névnap vagy termék garancia lejárta...) Az ügyfélhez tartozó dokumentumok, ajánlatok egy helyen fellelhetőek.

Hírek az USB 3.0-s adattárolók világából

Hírek az USB 3.0-s adattárolók világából

Elkezdte szállítani USB 3.0-s külső merevlemezeit a Buffalo. A nagyjából két hónapja bejelentett DriveStation HD-HXU3 a világ második SuperSpeed USB csatlakozóval ellátott háttértára volt, alig lemaradva a Freecom mögött. Az egy, másfél és két terabájtos kapacitású winchesterek természetesen visszafelé is kompatibilisak, tehát a még jelenleg többségben lévő 2.0-s technológiával is használhatók. Az új aljzaton keresztül viszont akár 130 MB/s-mal is száguldhatnak az adatok. A fényes fekete borítású DriveStationok mellé jár a Memeo AutoBackup szoftver is. A Három verzió tehát már elérhető: 200, 250 és 400 dolláros áron vásárolhatók meg.

Mégsem kell a Samsungnak a Sandisk

Mégsem kell a Samsungnak a Sandisk

Visszavonta a hordozható adattárolókat gyártó Sandiskre tett 26 dolláros részvényenkénti ajánlatát a Samsung. hirdetés A Samsung azután vonta vissza felvásárlási szándékát, miután az amerikai cég növekedő veszteségről és bizonytalan jövőbeli kilátásokról számolt be, írja a BBC News.

Olcsóbb SSD-vel állt elő az Intel

Olcsóbb SSD-vel állt elő az Intel

A gyártástechnológia finomításának hála nemcsak gyorsabbak lettek a memóriaalapú-háttértárolók, de olcsóbbak is: az Intel új SSD-i lényegesen kevesebbe kerülnek, mint eddig. Hivatalosan is bejelentették az Intel modernebb technológiával készült Solid State meghajtóit, amelyek megjelenésükkor esetenként 60 százalékkal kerülnek kevesebbe, mint az első X25-M típusú termékek. Az árcsökkenés elsősorban annak köszönhető, hogy az SSD-k alapjául szolgáló NAND flashchipeket nem 50, hanem fejlettebb, 34 nanométeres gyártástechnológiával készítik.

Hirdetés
Optikai adattárolók

Optikai adattárolók

Az optikai adattároló rendszerek fejlesztésének kezdete a hatvanas évek közepére nyúlik vissza. Az alapcél: képek nagy adatsűrűségű eszközön történő rögzítése, amelyről később optikai úton azok leolvashatóak. Természetesen a célok között az is szerepelt, hogy az információsűrűség legalább akkora legyen, mint az akkor ismert legnagyobb mágneses adattároló sűrűsége. Az alapkutatásokat - mint az ipar számos más területén - itt is katonai alkalmazások érdekében kezdték, s ebben olyan multinacionális cégek vettek részt (egymástól függetlenül végezve a kitűzött feladatokat), mint a francia Thomson, a DVA, az amerikai ODC, a holland Philips, a japán Sony stb. Az első jelentős eredmények közel egy évtizedes kutatómunkát igényeltek. A cégek számos szabadalommal védték a dollármilliárdokba kerülő részeredményeiket.

Optikai adattárolók: mi jön a DVD után?

Optikai adattárolók: mi jön a DVD után?

Az optikai adattárolás hosszú ideig egyet jelentett a CD-vel, manapság már a DVD-vel kötjük össze ezt a fogalmat. A DVD-nek viszont ? Ha minden a tervek szerint alakul ? sokkal kevesebb idő jut az elődjénél. Úgy tűnik, az optikai adattárolásban gyakori a technológiai váltás.

Óriási teljesítményű fénymemóriákat hoznak létre

Óriási teljesítményű fénymemóriákat hoznak létre

Kutatóknak sikerült létrehozni az adattárolásnak a fény részecskéken alapuló módját. Ezzel a technológiával a jelenlegi adattárolók teljesítménye szinte elképzelhetetlen mértékben növekedhet meg, mivel már egyetlen foton is képes egy teljes kép minden információját tárolni.

Silicon Computers

Silicon Computers

A Silicon Computers Kft. napjaink döbbenetes mértékben növekvő adattárolási igényének kielégítésére teljes körű eszközparkot kínál. Az SGI sokrétű tárolóeszköz kínálata mellett más gyártók eszközeit is forgalmazzuk, amelyek valamilyen értelemben komplementerei az SGI termékeknek: Automatikus szalagkönyvtárakat nem gyárt az SGI, az EMC vagy az Infortrend tárolóeszközei pedig más-más piaci szegmensek igényeihez vannak hangolva. Gyártófüggetlenségünk révén olyan eszközökre épített megoldást tudunk ügyfeleinknek javasolni, amely a felmerült igényekre optimális megoldást nyújt.

Sokoldalú Freecom HDD dokkoló

Sokoldalú Freecom HDD dokkoló

A tápkábel árama alá helyezett dokkolóba illesztve a SATA csatlakozású notebook vagy asztali PC szabványú más szóval 3.5 colos merevlemezt, USB 2.0 vagy eSATA kábellel köthetjük számítógépünkre. Ezzel megoldódik a sokszor igen kényelmetlen és macerás adatmozgatás különböző méretszabványú merevlemezek közt. A kiegészítő nemcsak a számítógép szervizeknek nyújt segítséget, hanem a több géppel és több merevlemezzel rendelkező otthoni felhasználók életét is nagyban megkönnyítheti.

Tavasszal debütálhatnak az új SD-kártyák

Tavasszal debütálhatnak az új SD-kártyák

Komoly változásokon esnek át a következő generációs SD memóriakártyák. A 4.0-s szabványú adattárolók az elődiekhez képest egy plusz csatlakozót kapnak, így az elméleti maximális adatátviteli sebességük tovább nőhet.

Titkosított adattárolók

Titkosított adattárolók

A Toshiba bemutatta az új, StorE Art USB 2.0 hordozható merevlemezeit, amelyek a nagyobb biztonság érdekében titkosítással is védik a rajtuk tárolt adatokat. A Toshiba külső merevlemezei leegyszerűsítik a számítógép biztonsági mentését. A beépített rázkódásvédelem, a biztonsági mentési szolgáltatások és a jelszóval védett titkosítás segítségével minden fogyasztó védekezhet a rendszer-meghibásodások, illetve a digitális tartalmak jogosulatlan elérése ellen.

Új Samsung mini-card SSD-k

Új Samsung mini-card SSD-k

Az ASUS és a Dell egyes netbook sorozataihoz már néhány gyártótól láthattunk adattárolókapacitás-bővítésre lehetőséget adó speciális SSD 'kártyákat'. Most a Samsung jelentkezik a piacon, aki ezúttal az eddigieknél gyorsabb mini-card formátumú SSD meghajtókkal kedveskedik a netbook gyártók és felhasználók számára.

Tuti menü