Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Adatmentés - Újdonságok, Hírek, Érdekességek képes leírás - Adatmentés.tlap.hu
részletek »

Adatmentés - Újdonságok, Hírek, Érdekességek - Adatmentés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: adatmentes.tlap.hu » Adatmentés - Újdonságok, Hírek, Érdekességek
Keresés
Találatok száma - 21 db
 A HP új adatvisszaállítási megoldása

A HP új adatvisszaállítási megoldása

A HP által bemutatott adatmentési és visszaállítási megoldásával a vállalatok akár a céges hálózaton kívül is védhetik az asztali és noteszgépek helyi merevlemezén tárolt növekvő mennyiségű információt.

 Tárhelyek

Tárhelyek

Nálunk lehetőség van egyedi tárhely bérlésére is. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és ajánlatot adunk egyedi igényekre is.Ügyfélbarát szolgáltatást nyújtunk. Önnek csak a nagyobb tárhely, és a kisebb közötti árkülönbséget kell megfizetnie, és máris átállítjuk tárhely szolgáltatását.Nem csak nálunk regisztrált domain esetén adunk ingyenes DNS szolgáltatást. A nálunk bérelt tárhelyhez is ugynaúgy nyújtjuk ingyenes szolgáltatásunkat.Egy tárhely csomaghoz korlátlan mennyiségű domain nevet regisztrálhat nálunk. Így nem marad le egyetlen fontos névről, vagy végződésről sem.

2 milliárdot ért a deduplikáció

2 milliárdot ért a deduplikáció

Az EMC szakemberei hisznek abban, hogy hatalmas jövője van lemez alapú adatmentésnek és a felhő alapú rendszereknek. Az elmúlt időszak két nagy volumenű hírét kommentálták a EMC szakértői egy sajtóreggelin. Az egyik téma a 2,1 milliárd dolláros DataDomain felvásárlás technológiai, üzleti és stratégiai háttere volt, míg a másikat a VMware - CISCO - EMC szövetség aktuális kérdései szolgáltatták.

640 GB-os mobil merevlemezek a Samsung-tól

640 GB-os mobil merevlemezek a Samsung-tól

A Samsung mobil merevlemez kínálata népszerű a piacon, így sokak számára örömteli hírnek minősülnek majd az alábbi sorok. A vállalat bejelentette legfrissebb mobil külső merevlemezét, amely 640 GB-os adattároló kapacitással áll a felhasználók rendelkezésére, és természetesen most is tartalmaz olyan alapszolgáltatásokat, mint például az automatikus adatmentés, vagy a személyes fájlok titkosítása.

A hazai piacon a SonicWALL

A hazai piacon a SonicWALL

A SonicWALL Continuous Data Protection termékeivel néhány fős cégektől középvállalatokig nyújt kulcsrakész megoldást az adatmentésre és -visszaállításra. Az 1991-ben alapított SonicWall eredetileg Apple Macintosh gépekhez kínált hálózati termékeket. Mára portfóliójuk három fő ágazatra választható: hálózati biztonság, a tartalom biztonsági szűrése és az üzleti működés folyamatosságát biztosító megoldások. Termékeik közé tartoznak tűzfal, UTM (Universal Threat Management - Univerzális Fenyegetettség Menedzsment), VPN (Virtual Private Network - Virtuális Magánhálózat), adatmentés és visszaállítás, e-mail tartalomszűrés, előfizetés-alapú, hozzáadott érték szolgáltatások.

A jövő irodájának biztonsági fenyegetései

A jövő irodájának biztonsági fenyegetései

Az ipari kémkedés jövője. A jövő irodájában a biztonsági veszélyek legfőbb forrása, hogy az adatokat fizikailag kicsi, ámde nagy tárolókapacitással rendelkező eszközökön tárolják. Az alkalmazottak egyre kisebb, közönséges adathordozókon - például USB-meghajtókon, hordozható multimédia-lejátszókon, valamint mobiltelefonokon - hatalmas mennyiségű adatot csempészhetnek ki észrevétlenül az irodából.

A SanDisk Ultra Backup az adatmentésben jeleskedik

A SanDisk Ultra Backup az adatmentésben jeleskedik

A SanDisk bejelentette legújabb pendrive-ját, amely titkosítási és biztonsági mentéseket támogató funkciókkal rendelkezik. Az USB-s adattároló eszközök biztonsági szempontból számos kockázatot hordoznak. Egyrészt apró méretüknél fogva könnyedén elveszíthetjük őket, és ezáltal illetéktelen kezekbe kerülhetnek, másrészt meglehetősen sérülékenyek. E kis eszközök ugyanakkor egyre nagyobb kapacitással rendelkeznek, minek köszönhetően mind több adat válhat kiszolgáltatottá. Annak érdekében, hogy a kockázatok mérsékelhetők legyenek a gyártók egyre több biztonsági funkcióval vértezik fel a pendrive-okat. Így már számos olyan típus érhető el, amelyek hatékonyan és egyszerűen kezelhető titkosítási szolgáltatásokkal rendelkeznek. A SanDisk fejlesztői a legújabb adattároló kifejlesztésekor azonban ennyivel nem elégedtek meg.

A Seagate szállítja kimondottan adatmentésre...

A Seagate szállítja kimondottan adatmentésre...

A Seagate májusban már megkezdi Replica külső merevlemezének szállítását, melynek egyetlen funkciója a PC teljes, minden állományra kiterjedő mentése. A Replica két változatban jut el a fogyasztókhoz, 250 gigabájtos egygépes és 500 gigabájtos, több PC-t felügyelő változatban.

Adatmentés akár pendrive-ról is

Adatmentés akár pendrive-ról is

Adatmentés részletre, biztosítással kombinálva, azonnal és elérhető áron - a Kürt tavaly 100 000 gigabyte adatot mentet, a cég most most új szolgáltatásokkal kísérletezik. A KÜRT Zrt. frissítette és számos újdonsággal bővítette adatmentési szolgáltatás palettáját. Mivel a mobil adathordozók elterjedésével már az otthoni felhasználók körében is évről évre növekszik az adatvesztések aránya ezért az adatmentésre és információbiztonságra szakosodott vállalat új szolgáltatásaival a magánfelhasználók felé szeretne nyitni.

Hirdetés
Adatmentés vs. archiválás

Adatmentés vs. archiválás

A biztonsági mentés olyan mértékben megbízható, amilyen mértékben képes az üzletmenet szempontjából fontos adatokat és alkalmazásokat visszaállítani, amikor ez szükségessé válik. A kis és közepes méretű szervezetek számára manapság nagy kihívást jelent működésük során, hogy biztonsági mentésük nem csupán összetett és nehézkes, hanem egyben megbízhatatlan és hiányos is. Miközben a kötegelt szalag-alapú mentés jelentősen nem változott az elmúlt harminc évben, a kkv-k többségénél továbbra is ez a megközelítés a legelterjedtebb a számítógépes környezet védelmére. Mentési és visszaállítási kihívások.

Automatikus adatmentés

Automatikus adatmentés

A Seagate bebizonyítja, hogy nem kell ahhoz Apple-nek lenni, hogy egy innovatív, kompakt és rendkívül egyszerűen használható adatmentő egységet lehessen piacra dobni. A vállalat az Apple Time Capsule mintájára egy különleges újdonsággal rukkolt elő: az adatmentő termék Windows alapú számítógépek számára kínál automatikus, a teljes rendszerre kiterjedő adatmentő szolgáltatást. A külső merevlemezzel és hatékony szoftverrel rendelkező termék a Replica nevet viseli.

Az adatmentés műhelytitkai

Az adatmentés műhelytitkai

Folytatjuk sorozatunkat, s az IT café kérdéseire, csakúgy mint az adattörlésről szóló interjúban, Molnár Géza, az adatmentés technikai vezetője, illetve Kertész Zoltán adatmentési mérnök, a Kürt Zrt. munkatársai válaszoltak.

Az EMC tárolási megoldásaival korszerűsít

Az EMC tárolási megoldásaival korszerűsít

Az informatikai infrastruktúra-megoldások világszinten vezetőnek számító gyártója, az EMC (NYSE: EMC) bejelentette, hogy az Eastern Michigan University az EMC tárolási megoldásai segítségével kívánja javítani az adatközponti műveletek felügyeletét és a fontos adatok védelmét.

CelleBrite UME-36Pro

CelleBrite UME-36Pro

Egyes statisztikák szerint tíz emberből nyolcnak történt már olyan gond a telefonjával, ami adatvesztéshez vezetett. Elveszett, ellopták, összetört, beázott, meghibásodott - valószínűleg senkinek nem kell bemutatni az efféle dolgokat. Többek között az efféle esetek elkerülése végett adnak a készülékgyártók masináik mellé olyan számítógépes szoftvereket, melyek lehetővé teszik a tartalmak lementését. Ez azonban sajnos egy olyan dolog, amit az emberek nem igazán használnak, fontosságára csak akkor jönnek rá, amikor rádöbbennek, hogy például a telefonkönyvük teljes tartalmának elvesztésével mennyi plusz munkát csináltak saját maguknak - természetesen képletesen szólva.

Egyszerűen elvégezhető adatmentés a Corsairal

Egyszerűen elvégezhető adatmentés a Corsairal

Habár a felhasználók zöme egyetért a rendszeres adatmentés fontosságával, a gyakorlat mégis azt mutatja, hogy a legtöbb ember számára csak azután válik elsődlegessé az ilyen célú tevékenység, miután elveszít valamilyen pótolhatatlan dokumentumot. Az érdektelenségen felül további tényezők is gátolhatják a rendszeres 'backup' elvégzését, úgymint a szükséges szakmai ismeretek hiánya, vagy az adatmentéshez elengedhetetlen tartalék háttértár(ak) beszerzéséből fakadó jelentős anyagi kiadás. Nos, mindezen problémákra kínál egyetlen termékben megoldást a Corsair, hiszen a Voyager Port gombnyomásra elvégzi a számítógép kijelölt mappáinak adatmentését, méghozzá egy tetszőleges méretű, valamint tetszőleges gyártótól származó szabványos flash meghajtóra. További jó hír, hogy az eszköz a netbookokban található, rendszerint korlátozott méretű SSD háttértárak lementésére is alkalmas, így egy esetleges rendszerösszeomlás után néhány lépésből visszaállítható az eredeti állapot. Első pillantásra bizonyára sokunknak szűk keresztmetszetnek tűnik a pendrive, mint adathordozó, a Corsair adatai szerint azonban a felhasználók zöme kevesebb, mint 64 GB olyan fontos adattal rendelkezik, amely valóban pótolhatatlan értéket képvisel, ebből adódóan pedig már lehetséges, hogy a mentés flash meghajtóra történjen.

Kisvállalati igényekre szabott adatmentés

Kisvállalati igényekre szabott adatmentés

A Symantec bejelentette, hogy elérhető a kisvállalkozások számára készült, adat- és rendszermentést, illetve -helyreállítást szolgáló megoldása, a Backup Exec System Recovery 2010. A kisvállalkozások számára a mentés és a helyreállítás kihívásokat tartogat. Egy 1650 kis- és középvállalkozás körében elvégzett felmérés szerint nagy az ellentmondás aközött, hogy a KKV-k milyennek érzik a katasztrófák elleni felkészültségüket, illetve hogy valójában milyen a helyzet ezen a téren. A felmérés szerint a KKV-k bíznak a katasztrófák elleni felkészültségükben (84 százalék), de a szokásaik leleplezték, hogy ez a bizakodás alaptalan.

Mobilizálható adatmentés a HP-től

Mobilizálható adatmentés a HP-től

A HP legújabb adatmentési és visszaállítási megoldásával a vállalatok akár a céges hálózaton kívül is védhetik az asztali és noteszgépek helyi merevlemezén tárolt adatokat. Ágazati szakértők szerint jelenleg a munkaerő 25 százaléka tekinthető mobilnak, a noteszgép-eladások volumene pedig már túl is lépte az asztali PC-két. Ráadásul a felhasználók egyre gyakrabban tárolnak fontos vállalati információkat a hálózaton kívül - egy átlagos PC merevlemeze több mint 4000 üzleti fájlt tartalmaz. A szervezetek számára óriási üzleti kockázatot jelent, ha ezek a kritikus adatok merevlemezhiba vagy véletlen fájltörlés következtében elvesznek. Egy 5000 felhasználós vállalatnál az adatvesztés költsége éves szinten a 400 ezer dollárt is elérheti.

Tuti menü